Van het Bestuur

Van de voorzitter

Beste Mensen.
Ook dit jaar heeft Gerdus de Nijmeegse (4) 3 daagse gelopen wederom een hele prestatie.
Ook de Jordaan boot heeft weer gevaren voor de Vra.
Verder heb ik deze maand weinig te melden, behalve dat wij ons hier, in Medemblik bijzonder goed vermaken met alle festiviteiten die hier worden georganiseerd.
Ik heb gehoord dat er weer veel plannen zijn in de nabije toekomst, een busreis en een diner met bingo. Verderop in deze editie worden meer details vermeld.

Ondanks de warmte is het hier best vertoeven.
En U, houd u het een beetje uit en kunt u zich vermaken.
Ook wij proberen ons aan het advies te houden van veel drinken🍺🍺
Hans Beglinger, voorzitter van de VRA

 

Van de secretaris

Lieve mensen,

Hier weer een berichtje van het secretariaat. Wat vliegt de tijd om, we zitten alweer in september. We zijn 27 juli met ruim 40 leden naar de pannenkoekenboerderij in het Amsterdamse Bos geweest. Dit was ontzettend leuk. Omdat ze op dinsdag gesloten zijn moest ik iedereen afbellen want op de uitnodiging stond de 26e juli vermeld. Maar ik was er 2 vergeten te bellen, “een beetje dom” (citaat Maxima)  Sorry, Mardi en Monique. Zij waren met z’n vijven een dag te vroeg. 09 augustus, de tocht met de Jordaanboot, was een geweldig evenement. We zullen proberen dit één keer per jaar te doen, want het was echt fantastisch. We stonden rond 10.15 uur allemaal te wachten op de IJ-Promenade omdat steiger 14 (Dantzigerkade) in onderhoud was. Echter om 10.30 uur hebben een paar mensen de Jordaanboot langs zien varen, de bemanning was onderweg naar steiger 14. We dachten met elkaar “bootje komt zo”. Maar ik heb jammer genoeg de boot gemist. Om 11.00 uur heb ik de directie gebeld en er bleek een ernstige miscommunicatie te zijn, en een half uur later konden we alsnog aan boord gaan. Het werd een schitterende tocht over het IJ met stukken Amsterdam-Noord, Nieuwendam, Durgerdam en nieuw Amsterdam-Oost.

Verderop staat een reisverslag met foto’s.

Op 14 september gaan we eten in “de Zoete Inval”, u allen welbekend. Dit vergt nog nadere afspraken maar u kunt het alvast in uw persoonlijke agenda plaatsen.

Op 13 oktober (datum onder voorbehoud) gaan we met onze chauffeur René in zijn nieuwe bus, naar het dorpje Zeeland (Brabant), naar de horecagelegenheid “Het Witte Huis” voor een gezellige dag met optredens van één of meerdere artiesten en een hapje en een drankje en mogelijk een dansje. We hopen dat er veel leden en eventuele aanhang meegaan. Uitnodigingen met meer details voor de komende activiteiten zullen zo spoedig mogelijk worden verstuurd.

Onze verjaardagskaarten schrijfster Josien uit Zwanenburg moet het de komende tijd laten afweten, omdat er tijdens haar vakantie een verschrikkelijke waterlekkage, gesprongen warmwaterleiding, geweest is in haar huis. Nu verblijft ze tot nader order in een keizerlijk verblijf, hotel de “Keizerskroon”.

Josien, vanaf deze plek heel veel sterkte gewenst. Kop Op! De verjaardagskaarten zullen met wat vertraging worden verzonden.

Henk Baal ligt al enkele weken in het ziekenhuis, hem wensen we een snel herstel. Maar ook An, die steeds op bezoek gaat bij haar man, wensen we veel sterkte. Ook alle andere zieken in onze vereniging wensen we natuurlijk het allerbeste. Verder wil ik vanaf deze plek de nieuwe enthousiaste leden binnen onze VRA van harte welkom heten.

 

Van de redactie

De vorige keer schreef ik dat er een nieuwe omslagfoto geplaatst zou worden. Zoals jullie zien is dat even uitgesteld. We moeten toch een andere fotograaf zoeken en Marianne boort dus diverse connecties aan. En dit geheid met een goed resultaat.

Er zijn dit keer diverse oproepen geplaatst voor behandelingen of informatieverzameling en dergelijke. Voor onderwijsdoeleinden worden ervaringsdeskundigen gezocht! Van de gemaakte uitstapjes en smullerijen hebben we dit keer mooie foto’s binnengekregen. Dank hiervoor maar houd dit niveau wel vast. Voor mij is het een thermometer van tevredenheid.

Overigens, de vermoeidheid van Marianne wordt veroorzaakt door de gevolgen van Covid-19! We wensen haar beterschap!

4-Daagse

Op de 3e dinsdag in juli start altijd in Nijmegen de 4-daagse wandeltochten. Mijn Gerdusje stond ook dit jaar, voor de 43e keer, weer te trappelen aan de start. In verband met extreme warmte, rond de 40 graden, is de 1e van de 4 afgeblazen. We hadden net als 3 jaar geleden op een camping bij Alphen a/d Maas een tweepersoons chalet gehuurd. Hierbinnen was het nog heter omdat de zon de hele dag op het platte dak straalde en er was geen airco. We dreven in ons vet. Gerdus heeft nooit last van de warmte maar ik des te meer. Het scheelde, we hadden van huis een staande ventilator meegenomen.

 

Om 05.45 uur ging ‘smorgens het wekkertje zodat ik hem op tijd naar de start kon brengen. Voor mij was dat afzien en dat 3 dagen achtereen. Maar we hebben het weer gered.

 Ik heb op mijn scootmobiel gezellig samen met Yvonne en familie van de RPV Nijmegen, langs de route gezeten met in een koeltasje een biertje voor mijn Gerdusje. Ondanks de ontberingen, grote warmte en stromende regen, naweeën Covid 19, hebben we het weer baaie gezellig gehad.

____

 

ITS KEURMERK

Gebouw eigenaren hebben behoefte aan duidelijkheid over de specifieke eisen van een toegankelijk gebouw. Ook potentiële gebruikers van de gebouwde omgeving willen weten welke toegankelijke kwaliteit ze kunnen aantreffen. Hiervoor is het Internationaal Toegankelijkheid Symbool Keurmerk (ITS Keurmerk) ontwikkeld. Dit keurmerk is een initiatief geweest van de Nederlandse koepelorganisatie voor mensen met beperkingen, Ieder(in). De uitvoering (keuring & administratie) van het ITS Keurmerk is uitbesteed aan PBTconsult. Nederland kent al veel gebouwen met een ITS Keurmerk

Geschiedenis / achtergrond:

Het ITS Keurmerk is opgezet door de toenmalige Gehandicaptenraad (nu Ieder(in)).

 

 

 

 

 

 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security