Sinterklaasfeest 2017

Sinterklaasfeest gezien door de bril van Sinterklaas

   

In februari van dit jaar werd mijn secretariaat in Madrid door het bestuur van de VRA benaderd met het verzoek om op woensdag 29 november 2017 de kinderen van de VRA in Reade te bezoeken. Natuurlijk heb ik aan dit verzoek gevolg gegeven. Ik had trouwens goede herinneringen aan het VRA Sinterklaasfeest in 2016.

Hoewel ik een aantal zeer drukke dagen heb in de aanloop naar mijn verjaardag op 6 december, vind ik het helemaal leuk om bij de kinderen van de VRA te zijn. Ik hou van kinderfeestjes en ik geniet ten volle van de blije verwachtingsvolle kindergezichtjes.

Toen ik bij Reade in de Dr. Jan van Breemenstraat aankwam,  had ik mijn staf bij me, want zonder staf ga ik niet op stap. Maar toen ik naar de kinderen op de 2e etage wilde, was mijn staf zoek. Mijn twee Pieten wisten ook niet waar mijn staf was. De leiding van de VRA heeft toen de aanwezige kinderen gevraagd om mijn staf te zoeken. De kinderen waren natuurlijk ook ongerust, want ze weten dat die ouwe baas, hiermee bedoelen ze Sinterklaas, zonder staf amper nog kan lopen.

Mij is ontgaan wie de staf gevonden heeft, maar met de gevonden staf in de hand kon ik toch weer beter lopen. Ik werd door de kinderen zingend onthaald. Het viel me op dat de moeders en oma’s en opa’s uit volle borst mee zongen. Dit deed me deugd.

Toen ik de kinderen vroeg om  nog enkele liedjes te zingen deden ze dit graag. Want……zonder liedjes zingen worden er geen cadeautjes uitgedeeld.  

 

De twee Pieten die mij dit keer steunden, hadden hun huiswerk goed gedaan. Ze hadden een namenlijst samengesteld en bij sommigen zelfs enkele bijzonderheden geschreven. Ook hadden ze de ingepakte cadeautjes voorzien van namenstickers. Kortom het was weer verschrikkelijk goed georganiseerd.

Alle kindertjes hebben een zakje met strooigoed, een cadeautje, een chocoladeletter en een Sinterklaasje van chocolade gehad. Ik vraag me telkens weer af waar ik dat steeds weer van kan doen. Kennelijk heb ik een schier onuitputtelijke zak met geld in Madrid.   Ik heb ook dit keer genoten van de blije gezichtjes van de kindertjes en hun begeleiders. Na ruim een uur werd ik door de kindertjes zingend uitgezwaaid. Ik heb beloofd om het volgend jaar weer bij het VRA Sinterklaasfeest aanwezig te zijn. Ik wil nog een woord van dank uitspreken voor de ondersteuning van de VRA en Reade. Ik had het overweldigende gevoel weer een thuiswedstrijd gespeeld te hebben.

De Sint

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security