Wat kun je doen bij fibromyalgie

Wat kun je doen bij fibromyalgie?
| Neurologie |

Bij fibromyalgie draait alles rond pijn; pijn niet veroorzaakt door een letsel, maar wel door een kortsluiting in de hersenen. Een fibromyalgiepatiënt moet daarom veel aandacht besteden aan de psyche en aan ‘stress management’. Tai chi, yoga en meditatie zijn bewezen methoden die de pijn kunnen verlichten, de stress verminderen en het bewegingsapparaat soepel houden. 
Kies ook voor natuurlijke pijnstillers, omdat die beter beschikt zijn voor langdurig gebruik.
Veel blijven bewegen is belangrijk, hoe moeilijk dat ook lijkt. Beweging beschermt tegen aftakeling van de gewrichten, en bevordert de bloedcirculatie. 

Vermoeidheid is een frequent probleem: fibromyalgie wordt vaak vergeleken met het chronische vermoeidheidssyndroom. Carnitine en co-enzym Q10 zijn twee natuurlijke stoffen die voor een efficiëntere energieproductie zorgen. Een goede slaap is ook belangrijk.
Draag zorg voor de darmen en ondersteun de weerstand. Mogelijk ligt het immuunsysteem in de knoop: te actief in sommige weefsels, maar toch niet in staat om virussen op te ruimen. Een gezonde, zuiver natuurlijke voeding kan helpen om de immuniteit terug op het juiste spoor te brengen. Eet verse groenten en vers fruit, en probeer additieven te vermijden.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security