Van het bestuur

Van de voorzitter
Beste Mensen
Als dit naar de drukker gaat zijn de feestdagen al  weer voorbij
en begint het nieuwe jaar met al zijn beslommeringen.
Het Kerst diner in De Zoete Inval was weer een groot succes
en het eten was weer als vanouds overheerlijk
Verder hoop ik dat U leuke feestdagen heeft gehad.
Ik heb het bestuur in november 2023 laten weten dat ik de
functie van voorzitter definitief zal neerleggen, na 9 jaar vind
ik, door omstandigheden, dat  het genoeg is geweest. Ik wil en
kan de verantwoording niet meer nemen.
Het secretariaat kan daarom opzoek gaan naar een vervanger
voor mij, dus hoop ik dat er iemand deze rol wil overnemen
als voorzitter van deze mooie vereniging.
En voor diegene die ik niet spreek een gezond en gelukkig 2024
|Hans Beglinger

Van de secretaris
Lieve allemaal
Dit is de 1e keer dat ik vanuit ons nieuw stulpje in Beverwijk deze tekst schrijf. Na 6 weken kan ik zeggen, dat we nog geen dag spijt hebben.

Ons kerstdiner was als van ouds een groot succes. Honderd- vijftien deelnemers hebben genoten van een heerlijk diner en een berg gezelligheid .Ik heb 1 januari 2024 een klein pleurisje opgelopen. Ik was heel even maar op het balkon om van de schitterende, gratis vuurwerkshow te genieten. Hoesten en nog eens hoesten. Maar, ik laat me er niet onder krijgen. 

Op 3 januari 2024 was er in Reade een goed bezochte nieuwjaarsreceptie. Vinkeveense Marian had bij een kraam in Mijdrecht de overheerlijke verse oliebollen verzorgd. Volgend jaar wil Monique, onze penningmeester met haar zoon Mick de oliebollen bakken. Zij zijn ervaringsdeskundigen en kunnen ook goed taarten bakken zoals u wel weet..                                                              

Tijdens de nieuwjaarsreceptie misten we John Umboh. In de ochtenduren hadden we nog app-contact. Ik heb me zorgen gemaakt want hij kwam altijd zijn afspraken na. In de avonduren werd ik door zijn zoon Rick geappt, omdat ik een bericht op John zijn telefoon had ingesproken. John was die dag op de Houtmankade in Amsterdam door een taxichauffeur aangereden met als gevolg zwaar lichamelijk letsel. De laatste week van zijn leven heeft hij veel pijn gehad en zijn leven was niet meer te redden. 

Zo kennen we John Umboh. Altijd goed gemutst en aanwezig bij alle door de VRA georganiseerde evenementen. Elke dag onderweg op zijn nog nieuwe scootmobiel, want hij moest in de omgeving van Amsterdam iedereen kunnen bezoeken. Zijn vehikel had een actieradius van ruim 70 km.

Tijdens de crematie plechtigheid heb ik mede namens de VRA een kort woordje mogen spreken. John is nu herenigd met zijn geliefde vrouw Irene en hun dochtertje Karin. Dat hij ruste in vrede.  We zullen je missen.                                                          
Een paar jaar geleden is ons welbekende VRA-lid Henk Nonnekes ook door een taxichauffeur aangereden en als gevolg daarvan overleden.

2024 is voor de VRA een jubileumjaar, we bestaan dit jaar 45 jaar. We willen en kunnen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ergens in september 2024, op een zaterdag, wordt het dus feest in De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Hoe en  wanneer zal binnen het bestuur nader bepaald worden en jullie krijgen daarvan z.s.m. bericht.

Op woensdag 27 maart wordt in De Zoete Inval de Algemene Leden Vergadering van de VRA gehouden onder het genot van gebak met koffie e/o thee. Hierna volgt het Lentediner. De convocatie / agenda en notulen worden hierbij gevoegd. Twee weken voor de ALV ligt ten burele van Marianne het financieel overzicht ter beschikking van de leden.

Van de Penningmeester
In de maand februari 2024 worden de automatische incasso’s geïnd.  De leden die  zelf gireren worden dringend verzocht hun jaarlijkse contributie over te maken. De enkele “contant betaler” mag op het kantoor langskomen met hun buidel met geld. De bedragen zijn onveranderd € 20.00. En je moet weten, bij niet voldoen van de contributie word je buitengesloten. Dus voorkom teleurstelling bij jezelf en de penningmeester. Door Martin wordt hard gewerkt om de cijfertjes van 2023 kloppend te maken. De kascontrolecommissie zal de boeken nauwgezet controleren.   

Van de redactie 
In deze editie heb ik een verkorte weergave opgenomen van een artikel van prof. dr. Iris Sommer. Onder haar leiding wordt veel onderzoek gedaan naar voeding en de verschillen tussen vrouwen- en mannenbreinen. Op internet zijn nog veel meer onderzoeksresultaten van deze geleerde en haar team te vinden. Een ander item gaat over nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot long-covid. Ook binnen de VRA kennen we de Covid gevallen, je zou ze al bijna vergeten zijn.             
Verder heb ik, via het secretariaat van de VRA,  een oproep van de ACTA (tandartsenopleiding) geplaatst voor één of meerdere -oudere- vrijwilligers. Aanmelden kan eventueel via Marianne.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security