Smartlappencafé

1  Augustus 2018 gingen we weer! Smartlappen zingen

 Na het daverende succes van afgelopen jaren, gaan we dit jaar weer naar Herbergh ’t IJsselmeer. Lekker eten van moeders pot en daarna heerlijk smartlappen zingen.


Oosterleek en meer….
Lang van tevoren was de datum geprikt om weer met enthousiaste zangers met de bus van Martien naar Oosterleek te gaan. De desbetreffende mailing was al de deur uit. Gelukkig werd ervan tevoren nog een telefonische controle gedaan met Klaas Vis in Oosterleek. Tot grote schrik van de organisatoren werd er gezegd dat de uitvoeringen niet meer in de maand juli werden georganiseerd. De eerste mogelijkheid was dan 01 augustus. Andere data kwamen agenda technisch niet uit. Alle bekende deelnemers dus gebeld. Door allerlei omstandigheden was een behoorlijk aantal leden die dag echter verhinderd en er was een aantal zieken, maar dat mocht de uiteindelijke pret niet drukken.
We vertrokken op tijd met de bus naar Oosterleek en we kwamen ruimschoots op tijd bij de herberg Het IJsselmeer in Oosterleek aan. Het KNMI had de code geel (kleur van bier!) afgegeven zo dat we op het heerlijke terras een voorproefje mochten nemen.

Vervolgens ging alles volgens schema, de zaal was goed gevuld met mensen van diverse pluimage. Zoals gewoonlijk was het opgediende eten voortreffelijk. Een goede maaltijd bevordert in sterke mate de gezelligheid.

En, we hadden een speciale gast in ons midden, Martinus van Groen, 86 jaar jong van lichaam en geest. Een Australische emigrant die even terug was naar zijn roots in Amsterdam-West. Martinus was zeer in zijn nopjes met deze gelegenheid om nog wat (ouderwets) Nederlands cultuur op te snuiven. Hij heeft een mooie fotoserie met goede herinneringen meegenomen naar Australië
Het diner was amper afgelopen toen de twee muzikanten, accordeonist en gitarist, al startklaar waren. De muziekboeken werden vlot uitgedeeld. Buiten de al oude liederen was er ook een aantal nieuwe liederen op het repertoire gezet. Dat was wel even wennen.
Vanwege de warmte werd er wat meer gedronken dan andere keren, maar het was dan ook beregezellig. Er werd zelfs nog voorzichtig gedanst, zoals er vroeger, op zaterdagmiddag na het uitbetalen van het weekloon, door de jongens en meiden gedanst werd.
De muziek was weer geweldig en iedereen was vol lof over het gebodene en de perfecte organisatie. Zelfs de bekendste brombeer zong uit volle borst en dat moet je dan wel zien als een graadmeter.
Om 23.15 uur waren we weer bij Reade en een kwartier later was iedereen onderweg naar huis.
Het plan bestaat om in 2019 dit uitje weer te organiseren, maar dan zal er wel meer animo moeten zijn, namelijk 40 of meer deelnemers.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security