beetje bewegen gezond!

Ook beetje bewegen verbetert de gezondheid

Urenlang trainen in de sportschool of rennen door de bossen? Het is een misverstand dat alleen door intensief bewegen uw gezondheid verbetert. Volgens de nieuwe Amerikaanse beweegrichtlijnen heeft ook korter bewegen een heel groot effect.

De Verenigde Staten heeft nieuwe richtlijnen voor bewegen bekend gemaakt. Het vorige advies werd in 2008 afgegeven. De belangrijkste verandering: zelfs een klein beetje bewegen, levert al een aanzienlijke bijdrage aan het verbeteren van de gezondheid. Het is dus niet nodig om dagelijks urenlang intensief te sporten om u beter te gaan voelen.

Spierversterkende oefeningen

Volgens de Amerikanen zou een volwassen persoon wekelijks 150 minuten matig intensief of 75 minuten hoog intensief moeten bewegen. Verder wordt aanbevolen om daarnaast minimaal twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Het minimaal aantal van tien beweegminuten per sessie is geschrapt. Het is immers nu duidelijk dat ook korter bewegen heel veel gezondheidsvoordelen heeft.

Minder vetconcentratie

Een aantal van deze gezondheidsvoordelen zijn ook direct na inspanning merkbaar. De bloeddruk en vetconcentratie in het bloed nemen bijvoorbeeld af na matig bewegen. Ook insuline wordt beter in de cellen opgenomen. Tot nu werd verondersteld dat je weken moet trainen om de gezondheid te verbeteren. Dat is dus een misverstand: alle beetjes beweging blijken mee te tellen voor uw gezondheid.

Bewegenzonderpijn.nl
Eugène Mathijssen op 28 feb 2019

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security