Gezondheids Weetjes!

Alarmsignalen die duiden op een vitaminegebrek  

Mensen die zich kerngezond voelen en toch één van de 30 volgende kleine alarmsignalen herkennen, doen er goed aan dagelijks een multivitaminen preparaat te gebruiken.

Hou rekening met de volgende kleine feiten die duiden op een vitaminen- of mineralentekort: energiegebrek, zeer snel gestrests raken door geluid, geen veranderingen kunnen verdragen, krampen, hoofdpijn, angst, buikpijn, moeilijke darmtransit, minder dan het gewone werk aankunnen, concentratieproblemen, geheugenproblemen, schrik hebben om beslissingen te nemen, snel geïrriteerd zijn, neiging tot agressief of depressief gedrag, zin hebben in extra zoetigheid, alcohol of koffie, steeds terugkerende ontstekingen, gewrichtsklachten of spierpijnprikkelbare darmgevoelige huid, trage wondgenezing, haren die afbreken, trage haargroei, haaruitval, gebroken nagels, witte vlekken op de nagels, bloedend tandvlees, tandvleesontsteking.Van ritalin naar… antidepressiva

In Nederland slikken bijna 220.000 personen Ritalin, het merendeel kinderen en tieners. In België zijn er dat ‘slechts’ 30.000. Nochtans is bekend dat Ritalin de symptomen slechts tijdelijk onderdrukt, er gewenning is (steeds meer nodig) én ernstige ongewenste effecten op groei en ontwikkeling van lichaam én hersenen. Een grote Amerikaanse studie (2017) stelde bij langdurig gebruik een gemiddelde groeiachterstand van 4,7 cm vast.

Steeds meer psychiaters, psychologen en orthopedagogen waarschuwen tegen de steeds toenemende ‘therapeutiseren’ van alles wat als ‘storend gedrag’ ervaren wordt.

Een recente studie waarschuwt voor nog erger: er is een sterk verband tussen het slikken van Ritalin als kind en de afhankelijkheid van antidepressiva later.

Zij pleiten ervoor om kinderen gewoon kind te laten zijn: er scheelt meer met het systeem (waar kinderen moeten stilzitten) dan met de kinderen zelf. Bovendien blijken (onbehandelde!) kinderen vaak later wél zeer goed te presteren.Vapen steeds verdachter!

In Amerika lijden al meer dan 2000 mensen aan een onbekende longaandoening, met al zowat 50 overlijdens.

 

In België overleden recent twee jongeren, in Nederland zijn er al 8 patiënten met symptomen. De Nederlandse longartsenvereniging (NVALT) wil een totaalverbod op e-sigaretten. Diverse landen hebben dat verbod al ingevoerd.
Na onderzoek besluiten de artsen dat de hoofdschuldige het (illegaal) toevoegen van cannabisoliën aan de e-vloeistof is, specifiek de component ‘vitamine E-acetaat’. Deze werd teruggevonden in het longweefsel van de slachtoffers. Let wel, ‘vitamine E-acetaat’ is géén vitamine, het is een synthetisch derivaat, dus sowieso niet gezond.

Maar ook zonder cannabismengsels is vapen slecht voor de longen, want de vloeistoffen bevatten additieven, die na verhitting schadelijke aldehyde vormen. Deze irriteren en beschadigen het longweefsel, en verhogen het risico op longziekten. De uitgeademde damp is waarschijnlijk ook schadelijk voor omstaanders.
En: onderzoek wijst uit dat jonge gebruikers mettertijd meer gaan vapen en afhankelijker worden van hun e-sigaret!


Vapen nog ongezonder dan roken?
| 02/10/2019 |abc

In de VS zijn er al minimaal 450 gevallen van een mysterieuze longziekte, niet infectieus, wel gelinkt aan de e-sigaret.

 Symptomen: koorts, hoesten, moeilijke ademhaling, pijn in de borstkas, naast diarree en braken, vermoeidheid  en gewichtsverlies. Ook veel jongeren worden getroffen; er zijn al minstens 5 sterfgevallen, overlijdens die te linken zijn aan de e-sigaret.
De e-sigaret werd voorgesteld als een gezonder alternatief voor roken, of als middel om te stoppen. Maar het lijkt eerder een nieuwe ongezonde verslaving.

Enkele recente resultaten van wetenschappelijke onderzoeken:
– Chronisch vapen induceert ontstekingsreacties.
– Langdurige blootstelling verhoogt de weerstand in de luchtwegen, en verhoogt het risico op astma en obstructies.
– Met of zonder nicotine: de dampen van de e-sigaret tasten de binnenwand van de slagaders aan en verhogen de bloeddruk.
– Beide hebben dus een negatieve invloed op het cardiovasculaire systeem en de longfunctie, en kunnen op termijn leiden tot ziektes.
– De onderzoekers waarschuwen dat chronisch gebruik het evenwicht in de neurotransmitters in de hersenen kan aantasten, met verhoogde kans op nicotine-afhankelijkheid en risico voor het geestelijk evenwicht.
Reden genoeg om vapen te mijden als de pest!

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security