Lintje voor Martin

Lintjesregen

Multitasker Martin Molenaar

Martin MOLENAAR is iemand die niet lijdzaam op zijn handen kan zitten, toekijken is niet echt aan hem besteed.

 

De burgervader Maarten Divendal heeft in het gemeentehuis in Mijdrecht de trotse Martin zijn gewaardeerde “vetleren” medaille opgespeld en hem daarbij nog een mooi tuiltje bloemen overhandigd.

Hij doet veel liever zelf mee. Dat was 30 jaar geleden al zo toen hij zijn zoon Jeroen niet alleen naar judo bracht, maar ook als begeleider meeging op judokamp. En hij is hierin nog niet veranderd.
Op de tribune kijken hoe zijn kleindochter volleybaltraining krijgt, dat hield hij niet lang vol.   
Al snel besloot hij dat hij ook nog wel zelf wat kindjes van 5/6 jaar zou kunnen trainen en voilà, een nieuw trainingsgroepje was geboren. 
Ook nog mee naar een wedstrijddag van de volleybal kids? Geen enkel probleem, Martin staat klaar om ze vanaf de zijlijn aan te moedigen. Altijd even enthousiast en met een glimlach op zijn gezicht. En dat werkt aanstekelijk, zeker bij kinderen. 

Al vele jaren vervult Martin binnen de sportvereniging “Veenland” bestuursfuncties, eerst als voorzitter en daarna, vanaf 1999 tot heden als penningmeester. Als man van de cijfers heeft hij een groot talent. Dat talent zet hij, waar mogelijk of gevraagd, overal in en alleen maar in het voordeel van de verenigingen. 

Martin is al jaren lid van de “Bierclub in Mijdrecht”. Martin drinkt in de club gezellig een biertje, maar na zoveel jaar, gelukkig nog steeds op een bescheiden wijze. En serieus, er wordt ook gegeten en het volleybalspel besproken. De leden zijn tevens lid van de volleybalclub in Wilnis. De creatieve leden hebben een clubinsigne ontworpen, waarmee het “clubgevoel” wordt uitgedrukt.

In de rol van lokaal coördinator collecte ReumaNederland in Wilnis, kwam hij bij het ophalen van de collectebussen Marianne Walma van de Vereniging van Reumapatiënten Amsterdam e/o (VRA) tegen, die helemaal onthand was omdat ze niemand kon vinden om de boekhouding te doen. Na ampel overleg ging Martin er meteen mee aan de slag en doet het nog steeds als een geweldig EN meedenkend administrateur.

En waar je denkt dat wekelijks op zijn kleinkinderen passen al tijd en energie genoeg kost, kan hij daarnaast ook nog wel helpen knutselen in de kleuterklas of een groepje schoolkinderen begeleiden bij een sportdag. 
Zijn aanstekelijke enthousiasme is niet alleen terug te vinden bij de kleinkinderen, maar ook bij allerlei ideeën die zijn zoon Jeroen heeft.
Of het nu een auto kopen is in Duitsland, bijspringen in de bedrijfsadministratie, een middagje helpen klussen of (last minute) mee naar Ajax. Martin kun je altijd vragen en hij gaat mee. Vol goede energie en met een glimlach. 

Buiten zijn gezin, die hij bestiert met zijn lieftallige echtgenote Gerda, het vrijwilligerswerk en sport heeft Martin ook een sterk ontwikkelde maatschappelijke betrokkenheid. Martin Molenaar is een rechtgeaarde sociaaldemocraat en al langere tijd politiek actief. Zo zat hij in de jaren ’80 in de gemeenteraad van Wilnis voor Progressief Wilnis en is hij ook geruime tijd fractie assistent geweest van de PvdA in de gemeente De Ronde Venen. Ook helpt hij bij het voeren van campagnes en stond hij bij de voorlaatste gemeenteraadsverkiezingen op de kandidatenlijst. Kortom, de “mensenmens” Martin is de ideale echtgenoot, vader, schoonvader, opa en vriend en bovenal een betrouwbare partner in vrijwilligerswerk.  

Aangenaam verrast

Waarom ben ik en ook mijn vrouw aangenaam verrast? Wij zijn onder valse voorwendselen op 26 april gelokt naar het Gemeentehuis van De Ronde Venen.
Wij hadden afgesproken naar de Keukenhof te gaan en het trof, het was mooi weer.
Niets vermoedend werden wij opgehaald door Marianne en Gerdus en zouden eerst koffie drinken in een restaurant gelegen naast het Gemeentehuis.
Restaurant bleek dicht te zijn, dus stelde Marianne voor naar hiernaast te gaan, Gemeentehuis, want daar hebben ze wel lekkere koffie.
Dat bleek te kloppen en zelfs de rode loper was uitgelegd. Toen had ik het wel door, ik ben erin geluisd, zeker als je je vrienden en familie ook ziet. Opzet door Marianne en Gerdus geslaagd. 

Op die dag werd mij door de burgemeester een lintje uitgereikt, waar een aantal mensen vanaf wisten maar wij, Gerda en ik niet. Als Marianne iets organiseert gaat ze er ook vol voor. Marianne dank hiervoor.

Na afloop een hapje en taart bij Marianne thuis met familie en een aantal VRA leden, bestuurders, heel attent. Een week van festiviteiten, eerst lintje en dag erop ons 50 jarig huwelijk.

Nu denk je de Keukenhof was een lokkertje, maar dat bleek toch niet waar. Gezamenlijk, Marianne, Gerdus, Gerda en ik, zijn wij naar de Keukenhof gegaan. Wij hebben er met elkaar een leuke dag van gemaakt.

Een geschenk van de VRA voor mijn inzet voor de vereniging en het bijhouden van de administratie en inzichtelijk maken.

Dank hiervoor en zal mijn energie voor de VRA blijven inzetten. 

Martin en Gerda Molenaar

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security