Restaurant Meerzicht + Jordaanboot

Pannenkoeken eten

Op woensdag 27 juli, vanaf 15.00 uur druppelden de VRAleden binnen in restaurant “Meerzicht” in het Amsterdamse Bos. Dit is een schitterende locatie dat met veel zweetdruppels en tegen een hongerloontje in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is aangelegd. Uiteindelijk kwamen er ruim veertig leden op de heerlijke geuren af. 

Nadat Marianne onder begeleiding, enige weken daarvoor de locatie, de kwaliteit van het gebodene had gecontroleerd en de nodige afspraken met de bedrijfsleiding had gemaakt, was er voor ons exclusief een ruimte in de buitenlucht gereserveerd.Er was een grote verscheidenheid aan pannenkoeken mogelijk. Zelfs pannenkoeken met zomerkoninkjes en slagroom.

De “mee eters” kregen gezelschap van een groot aantal zoetekauwen, die gek zijn op stroop en suiker en die zich niet makkelijk laten wegjagen. _____

J o r d a a n b o o t

 

09 augustus 2022, vertrokken we om 11.30 uur vanaf de locatie Adam-toren in Amsterdam-Noord.

Er was in de organisatie een miscommunicatie met als gevolg dat we een half uur te laat vertrokken. De VRA werd direct vergast op thee of koffie met en heerlijk groot stuk gebak. De bediening liep zich direct hun benen uit hun lijf. Hieronder op de foto zie je de trap naar beneden waar de bar is en van waar alles naar boven gebracht moest worden. Er was dus geen personeel met overgewicht!

We werden verwend met soep, broodjes kaas en ham en een kroket. Later kregen we nog hartige hapjes. Het kon niet op! Gerdus  haalde Marianne op om haar lijflied “Woonboot in de Amstel” uit te beelden. Met de benen in het trapgat, zaten we uiteindelijk met ons vieren zogenaamd te “roeien”. Het was een geweldige happening en op film vastgelegd. Daarna kwam de muziekbingo, die door Truus werd gewonnen, daarmee kreeg zij de kapiteinspet. 

Achterop de bingokaart kon je een leuke tekst schrijven, de leukste tekst op deze kaart werd verzonden naar degene aan wie je het geadresseerd had. Ik heb een kaart naar mijn Gerdusje en kleindochtertje Liv gestuurd. Beiden hebben hun kaart ontvangen. Ik had dus een pakkende tekst geschreven. De geplaatste foto’s laten zien dat de stemming er goed in zat en, wat ook heel belangrijk is, deze gezellige boottocht heeft weer enkele nieuwe leden opgeleverd.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security