Amsterdams Volks Koor

Amsterdams Volks Koor

Vrijdag 17 november in De Meervaart om klokslag 20.00 uur werd op het podium in de Rode Zaal door de spreekstalmeester en zanger Tony Anderson het concert van het Amsterdams Volkskoor aangekondigd. De leden van het koor zaten in hun traditionele kleding, de dames in hun baaien rokken en de mannen met kiel en pet, verspreid op het toneel.

De koorleden keken tegen een nagenoeg uitverkochte zaal aan. Dit geeft de deelnemers blijkbaar bij voorbaat al een gevoel van succes.

Er werd een keur aan liederen uitgevoerd, meerdere waren meezingers en welbekend bij het publiek. Afwisselend werd een lied uitgevoerd door een solist of soliste.

Eén van de oprichters van het koor, Piet Schmidt, zijnde een virtuoos op zijn accordeon, had een groepje muzikanten bij zich en ze deden op een voortreffelijke wijze de begeleiding.

Al met al werden 33 liederen ten gehore gebracht waaronder echte Jordanese liedjes. De stemming onder het publiek zat er direct in.

Hoewel er door Marianne al ruimschoots van tevoren dit concert op de agenda was geplaatst, was er te weinig belangstelling onder de VRA-leden. Het werd direct al duidelijk dat de afwezigen een heel mooi concert gemist hebben.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security